CONVERGENTS, com a partit sobiranista de centre ampli i amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya i de l’inici del curs polític 2022/2023

 

MANIFESTA

 

  1. L’11 de setembre, Convergents es referma en la defensa del dret a decidir del poble català i en la defensa dels drets individuals i col·lectius dels catalans i de les catalanes.
  2. No es podrà superar la problemàtica política catalana mentre hi hagi polítics a l’exili. En aquest sentit, creiem que l’Amnistia és la millor manera de resoldre aquesta situació.
  3. Pel que fa al dia a dia de la política nacional expressem la nostra preocupació per les contínues desavinences entre els socis del Govern de Catalunya. Aquesta situació només crea inestabilitat, inacció política i posa en evidència que els socis del Govern avantposen els seus interessos de partit als interessos de país. 
  4. Ens reafirmem en la idea que és necessari trobar una sortida a la situació política de Catalunya, a través del diàleg amb l’Estat però a partir del reconeixement de la Nació catalana i els seus drets. Així esperem que a través de la “Taula del Diàleg” tant la Generalitat com el govern de l’Estat, facin els esforços necessaris per arribar a un punt d’entesa polític.  
  5. Referent a la política estatal constatem que les actuals polítiques endegades pel govern de l’estat, per tal de pal·liar les conseqüències provocades pel conflicte entre Rússia i Ucraïna, són de mercat to populista, que si bé alleugeren, momentàniament, la factura del gas, la llum, els carburants i el transport públic, a mitjà i llarg termini no resolen la inflació que, dia rere dia, afecta l’economia familiar. També volem posar en relleu que l’aprovació de certes lleis que, aparentment, defensen la llibertat de les persones poden provocar una desestabilització de la cohesió de la societat i dels nuclis familiars.
  6. Demanem a la comunitat internacional que dialogui per posar fi al conflicte provocat per Rússia, en contra de la legítima sobirania d’Ucraïna, i que tantes conseqüències nefastes està provocant. 
  7. Destaquem que la presència de Convergents en la política del dia a dia se centra en l’avenç per a una solució que permeti donar resposta a l’escenari actual.
  8. Finalment, manifestem que Convergents, continuarà  lluitant per a una Catalunya justa socialment, pròspera econòmicament i lliure nacionalment.

 

Bona Diada i Visca Catalunya!

 

Barcelona, 10 de setembre de 2022