Convergents lamentem que, finalment, no s’hagi formalitzat la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030.

 

L’anticatalanisme  del President d’Aragó, Javier Lambán, i la manca de lideratge de les institucions catalanes, en concret la desídia de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la manca d’un posicionament clar per part del govern de Catalunya i dels seus socis, han provocat que la candidatura sigui un fracàs estrepitós.

 

Som conscients que un país no pot avançar gràcies als grans esdeveniments, sinó que hi ha d’haver una planificació territorial pel que fa a les inversions que corregeixi el desequilibri. Tot i això,  el Pirineu català, gràcies als Jocs Olímpics  tenia una gran oportunitat per construir noves infraestructures al mateix temps que hauria pogut servir per projectar-se a nivell internacional.

 

Esperem que el fet de no haver presentat candidatura, no sigui una nova excusa per no resoldre aquests dèficits històrics i instem al govern de català i espanyol a presentar, urgentment, un pla d’inversions per  corregir aquest desequilibri territorial.