Avui commemorem la Diada d’Europa en record a la declaració realitzada per l’aleshores Ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, a París el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de partida a la creació de l’embrió de la Unió Europea . Aquesta declaració exposava una nova forma de cooperació política a Europa, que faria inconcebible la guerra entre nacions europees.

La celebració d’enguany coincideix en un moment convuls pel vell continent. La invasió per part de Rússia, a Ucraïna, ha provocat que molts euroescèptics s’hagin adonat de la importància que té el fet de pertànyer a la Unió Europea a l’hora de donar una resposta conjunta als nous reptes geopolítics que planteja aquesta situació.

Sota la bandera de les dotze estrelles s’està defensant la nostra manera de viure, i fins i tot, la nostra supervivència com a subjecte polític i de dret.

Esperem que els líders de tots els Estats membres de la Unió Europea reflexionin i treballin conjuntament per enfortir la nostra posició a escala mundial per seguir sent un actor protagonista dels reptes geopolítics que planteja la situació actual mundial.