Sant Jordi és la gran festa nacional de la cultura catalana. Una cultura mil·lenària, la catalana, que ha fet grans aportacions en l’àmbit de les lletres i de les arts. Però actualment, una de les manifestacions més genuïnes de la nostra cultura, la llengua, està greument amenaçada en el seu aprenentatge a l’escola i, per tant, com a llengua d’ús habitual de les noves generacions. La immersió lingüística, un model d’ensenyament inclusiu i exitós, és víctima de la judicialització de la política que en l’actualitat està patint el nostre país i malauradament, els partits del Govern de la Generalitat, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya, com en altres qüestions claus per al futur de Catalunya, no es posen d’acord per blindar aquest model d’ensenyament.

Des de Convergents volem donar suport a totes aquelles iniciatives que des de les entitats i la societat civil es realitzen per normalitzar l’ús de la llengua catalana i prestigiar-la. Entitats com Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural o la Coordinadora d’Associacions per la Llengua treballen dia a dia perquè el nostre país pugui viure plenament en català.

I sota l’advocació de Sant Jordi, patró de Catalunya, demanem que el nostre país continuï tenint persones compromeses amb la cultura nacional i ens comprometem a continuar treballant per enfortir la llengua en tots els àmbits de la vida perquè més de 14 milions de ciutadans dels Països Catalans hi tenen tot el dret. El català ha de ser per a tothom i en tots els àmbits i des de Convergents seguirem treballant intensament per aconseguir-ho.