Avui dia 8 de març és una data que no podem oblidar mai. És la data en què commemorem la lluita que les dones vàrem iniciar a finals del segle XIX per aconseguir uns salaris i unes condicions laborals més justes. En definitiva, una lluita per al reconeixement dels nostres drets, en la que, malauradament, algunes d’elles varen pagar amb la seva pròpia vida.
Actualment, en ple segle XXI, i malgrat haver assolit certs avenços, ara continua aquesta contesa. Ara més que mai, i a conseqüència de la pandèmia que estem vivint, dones i homes hem de posar tota la nostra força per assolir la justa i necessària igualtat per erradicar el més mínim indici de discriminació.
No podem permetre que la Covid-19 comporti un retrocés vers els minsos drets que les dones hem assolit fins ara. Aquesta pandèmia està fent que les dones tinguem una sobrecàrrega de tasques domèstiques i de cura. Les dones som les primeres que no podem resignar-nos a acceptar aquesta situació com a normal, com a una obligació que hem d’assumir i, per tant, hem de començar a valorar-nos a nosaltres mateixes, a empoderar-nos, a transmetre aquests valors en el nostre entorn i a fer-nos respectar. Per la seva banda, la societat s’ha de desprendre dels estereotips patriarcals en els quals vivim. Els homes han d’implicar-se i ser corresponsables en tots els àmbits. Així mateix, les Institucions i Organismes governamentals han d’implementar eines que afavoreixin la consecució de la plena i efectiva igualtat dona-home.
La família com a eix vertebrador de la nostra societat no pot deixar únicament en mans de les dones aquelles tasques més feixugues i menys reconegudes, com són les domèstiques i les de cura de familiars. Homes i dones, com éssers integradors de la unitat familiar, hem de contribuir per igual en l’organització i l’execució d’aquestes tasques. És per això que, des de Convergents, denunciem qualsevol classe de discriminació envers les dones i reivindiquem enèrgicament els drets de les dones per disposar del seu temps i poder desenvolupar-se professionalment en les mateixes condicions d’igualtat que els homes. És per tot això que demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya i als diferents Governs Municipals que la seva tasca no es redueixi a una simple declaració d’intencions, ni consenteixi que aquesta pandèmia comporti un endarreriment més en els drets de les dones, sinó que col·labori en continuar avançant i en fixar un objectiu més eficient , que no pot ser un altre que el d’adoptar polítiques i mesures efectives que erradiquin la discriminació que pateixen les dones per aconseguir una igualtat real entre homes i dones.
Totes les dones i homes Convergents som conscients que el nostre objectiu no és fàcil d’aconseguir, encara hi ha moltes i moltes barreres, però això no pot ser una excusa per desistir. No podem defallir. No podem permetre que l’elevat preu que les dones hem pagat i continuen pagant no serveixi per a res. Si realment ho volem, ho aconseguirem. Totes plegades som invencibles. Som Convergents. #Donesihomesconvergentsperlaigualtat