Catalunya necessita respostes, certeses i solucions. Convergents dona suport al manifest que avui presenten més de 300 entitats del món econòmic i social de Catalunya, amb el títol “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació”. Aquest manifest demana seguretat i ordre, la defensa de drets com el de manifestació i reclama el deure dels poders públics de mantenir la iniciativa social. El país està agitat, en una situació de forta intranquil·litat i incertesa, preocupat i nerviós pel seu futur. Requereix acció i canvi. Per tant, cal escoltar la veu d’aquells que exigeixen ser escoltats i que proposen transformacions i millores. Cap objectiu, per elevat que sigui, pot passar per davant de la convivència, dels drets i deures i de la justícia social.

Convergents se suma a la demanda del manifest per la qual es reclama al Govern de la Generalitat i al Govern espanyol “que defensin l’economia productiva, l’ocupació i l’estat del benestar amb les màximes cotes de democràcia; que situïn la recuperació econòmica i la cohesió social com el seu objectiu principal; que mantinguin l’ordre, és a dir, que garanteixin el lliure i pacífic exercici dels drets i llibertats per a tothom, i el normal funcionament de les institucions; i que donin seguretat jurídica, en entorn del màxim diàleg entre ells”.

Des de Convergents també considerem una proposta necessària la d’un Pacte de País per a la recuperació cívica, econòmica i social de Catalunya, entre les forces polítiques, les administracions públiques i les entitats de la societat civil. Es tracta d’una demanda que afecta a tots els actors públics i socials del país, i creiem que tots hi som cridats.

La unitat cívica és necessària per poder mantenir una societat plural i justa. Convergents sempre estarà disposat a aportar propostes, a cercar solucions i a sumar allà on es pugui per millorar la situació del país.