Teresa Pitach, candidata de Convergents a les llistes del PDeCAT ha participat a l’acte d’inci de campanya de le eleccions al Parlament de Catalunya, que ha tingut lloc aquest dijous a ll recinte històric de l’Hospital de Sant Pau.

En aquest acte, la candidata a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, s’ha mostrat orgullosa que el PDeCAT es presenti a les pròximes eleccions al Parlament amb veu pròpia: “Molts voldrien que no hi fossim però s’han equivocat. El PDeCAT es presenta a aquestes eleccions amb veu pròpia i amb valentia”. Chacón ha afegit que “hi ha moltíssims ciutadans que se senten orfes d’un partit que defensi la independència però que també defensi un model de país que els representi”.

La cap de llista demòcrata ha vaticinat que “el PDeCAT serà clau en el pròxim Govern per superar l’actual etapa de desavinences i de confusió dels partits de Pere Aragonès i Laura Borràs” i ha assegurat que la presència del PDeCAT en el pròxim executiu “serà fonamental perquè el futur Govern no depengui de partits antisistema i pugui afrontar amb garanties els problemes reals de la ciutadania”. Per a Chacón, “serem la garantia d’un govern que actuï amb rigor i sensibilitat i que posi les persones en el centre de la seva política”.

“Volem un país lliure col·lectivament però també individualment, en què les persones puguin escollir si porten els seus fills a l’escola pública o concertada, en què els joves no hagin de marxar per tenir un futur pròsper i en què la gent gran tingui un envelliment digne i actiu”, ha dit la cap de llista demòcrata. També ha dit que baixarà els impostos a la classe mitjana, que “està ofegada i que són les que més pateixen la pressió fiscal”.

Per altra part, Chacón ha assegurat que el PDeCAT “mai normalitzarem la repressió de l’Estat espanyol per afrontar un problema polític que hauria d’abordar políticament” i ha dit que l’Estat espanyol viu “una regressió democràtica”.

Abans de Chacón ha intervingut la número 2 per la demarcacioó de Barcelona, Joana Ortega, amb qui formarà el primer ticket electoral femení de la història de Catalunya. Ortega ha dit que “el PDeCAT tornarà a aixecar les persianes del país des de la centralitat política que és tan necessària” i ha afegit que “amb Junts per Catalunya i ERC compartim l’objectiu de la independència però ens separa la incompetència que tenen en la gestió del dia a dia i de la pandèmia”.

El número 3 per Barcelona, Marc Castells, també ha intervingut en l’acte d’inici de campanya i ha recordat que “som el partit del President Artur Mas. Un president que quan anava a Madrid, Berlín o París era escoltat i respectat. Volem recuperar aquest prestigi”.