Teresa Pitach ha participat aquest dimarts a l’acte de dones candidates del PDeCAT, juntament amb la cap de llista Àngels Chacon, que ha tingut lloc al recinte història de l’Hospital de Sant Pau.

En l’acte, Chacón ha recordat la condemna a l’activista Loujain Al Hathloul, condemnada 5 anys de presó per desafiar la prohibició de conduir a l’Aràbia Saudita. “En el món s’han aconseguit moltes fites però encaran’hi ha moltes de pendents. Una d’elles és la infrarepresentació de les dones en posicions de decisió i poder”, ha indicat. La candidata demòcrata ha apuntat que “les dones han desenvolupat un paper desproporcionat durant la pandèmia, no només com a professionals sanitaris a primera línia sinó també com a cuidadores, cuidadores moltes vegades sense cap mena de remuneració”. A banda, “moltes dones treballen en economia informal i moltes dones han hagut de suportar situacions de violència durant el confinament”, ha recordat.

“Des del Govern de la Generalitat cal apostar per polítiques de conciliació, com la millora horària perquè el nostre espai domèstic s’ha transformat en el nostre espai laboral”, ha mantingut la candidata. Per Chacón, “l’Institut Català de les Dones (ICD ha de poder augmentar els seus recursos per fer nous projectes o consolidar la xarxa de serveis d’informació i d’atenció a les dones i així donar major suport a les entitats que inclouen serveis d’atenció a dones víctimes de la violència masclista”, ha reblat.