Una de les prioritats del Consell d’Empresaris i Autònoms de Convergents és la recuperació econòmica i social de les catalanes i els catalans. Tot i que ja no ens trobem en l’Estat d’Alarma, s’estan produint rebrots de la COVID-19 a diferents indrets de l’Estat Espanyol i a Catalunya, fet que provoca una gran incertesa el món de les empreses i especialment en el sector turístic.

Per aquest motiu, demanem al Govern de la Generalitat, que ja ha recuperat les competències recentralitzades per l’Estat d’Alarma, que prioritzi el control i la prevenció de futurs contagis per la COVID-19, ja que en aquests moments no ens ho podem permetre.

També demanem al Govern de Catalunya una rebaixa fiscal de tots els impostos que siguin de la seva competència, així com fem una petició als diputats catalans a les Corts Generals que promoguin una legislació per una baixada de l’IRPF i que les empreses que generin llocs de treball tinguin una rebaixa en les quotes de seguretat social.

Si volem mantenir l’estat del benestar, cal que les empreses tinguin més liquiditat i per això és imprescindible afluixar la pressió fiscal.

Així, doncs, Convergents demanem, una rebaixa d’impostos i la supressió de l’impost de successions, donacions i patrimoni. Ja n’hi ha prou d’ofegar a la classe mitjana catalana.

Ens preocupa el present i volem treballar pel futur, tenim idees i sabem com dur-les endavant. La primera, baixada d’impostos ja!

 

Remei Gómez

Presidenta Consell d’empresaris i autònoms de Convergents