El Consell Nacional de Convergents celebrat avui, dissabte 4 de Juliol, el Consell Nacional de Convergents ha aprovat definitivament el programa electoral per a les pròximes eleccions al Parlament que se celebraran, previsiblement, el darrer trimestre de l’any.

El programa electoral consta de 10 grans eixos aplegats en aquestes matèries:

• Eix 1. Catalunya, un País de llibertats individuals i col·lectives
• Eix 2. Catalunya, un País per a les persones
• Eix 3. Catalunya, un País pròsper d’economia circular
• Eix 4. Catalunya, un País d’èxit educatiu, equitatiu i inclusiu
• Eix 5. Catalunya, un País segur i cívic
• Eix 6. Catalunya, un país que aposta per la igualtat efectiva dona-home i lluita contra la violència masclista
• Eix 7. Catalunya, un País que aposta per la cultura, el coneixement i la innovació
• Eix 8. Catalunya, un País de drets i oportunitats per a tothom
• Eix 9. Catalunya, un País sostenible i compromès amb el canvi climàtic
• Eix 10. Catalunya, un País de primer nivell amb infraestructures de qualitat, ben connectat i territorialment equilibra

Tots aquests eixos recullen el model de País que Convergents proposa a la societat catalana. Un model de País basat en l’equilibri territorial, la igualtat, la sostenibilitat i el compromís amb el medi ambient, l’aposta per una economia productiva, la promoció de la cultura i el màxim desenvolupament de l’autogovern.

En el marc del Consell Nacional també s’ha aprovat la proposta de Convergents pels Pactes de Reconstrucció de l’Estat Espanyol. Una proposta basada amb 11 punts, on es realitza una proposta transversal centrada en aquests eixos:

• Encaix territorial. Reformulació de l’Estat espanyol
• Economia i Hisenda, indústria i treball
• Benestar social i igualtat
• Infraestructures (carreteres, tren, transport marítim, transport aeri, fibra òptica i 5G)
• Educació, coneixement i innovació
• Cultura i esport
• Territori i medi ambient
• Sanitat
• Justícia
• Defensa
• Unió Europea

Aquesta aportació s’ha realitzat per tal de contribuir al debat obert que ara tenim damunt la taula, amb l’objectiu de la Reconstrucció econòmica i social; una reconstrucció que també haurà de ser política.

Els dos documents, aprovats per la militància de Convergents, són propostes de sortida pel seu debat en els àmbits corresponents. Així, en el cas del programa electoral, pot estar sotmès a posteriors modificacions en el cas de concórrer a les eleccions amb altres formacions i el document dels pactes per a la reconstrucció és una proposta per enriquir el debat polític.

Finalment, cal destacar que en la clausura del Consell Nacional de Convergents, el President de la formació, Germà Gordó, ha fet referència que gràcies a la solidesa del partit s’han pogut redactar aquests documents que els ha considerat de gran vàlua política. Gordó també s’ha mostrat satisfet amb l’aprovació del nou pla de militància, que es marca per objectiu arribar al miler de militants, per tant doblar la xifra actual. Aquest pla de militància anirà acompanyar de l’adquisició de material per tal de sortir al carrer i d’aquesta manera donar a conèixer el partit a la ciutadania.

Enllaç programa electoral

Enllaç pactes per a la reconstrucció