Avui dia 9 de maig de 2020, des de Convergents ens volem sumar a la celebració del dia d’Europa. Som europeistes per naturalesa i per convicció, i exigim l’aposta nítida, de les nacions i els estats que formen part de la UE, per la seva continuïtat, pel seu reforçament i per la seva ampliació, ampliació que volem, i somniem, aglutini tots els estats i totes les nacions d’Europa, uns estats que han de ser democràtics i defensors de les arrels europees.

Som plenament conscients de la inesperada i excepcional situació que estem vivint i de les greus dificultats a les quals ens estem enfrontant, però justament la UE, Europa, és l’eina que ens permet resoldre la situació amb més èxit.

Hem de tenir prou coratge per lluitar fermament per no desfer la unitat i col·laboració que ha costat tants anys d’aconseguir. La unió fa la força. Si ens dividim serem febles i vulnerables davant els nostres competidors, i és per això que, des de Convergents, fem un crida per mantenir la solidaritat i cooperació entre les nacions i els Estats de l’UE, per continuar lluitant units, per tal que les institucions europees siguin un referent i model a seguir, no només en l’àmbit socioeconòmic, sinó també en el reconeixement dels drets i llibertats individuals i col·lectius que constitueixen lessència europeista, tot fomentant la més completa integració de les nacions i dels Estats que la componen.

Catalunya és una vella nació d’Europa, i sempre ha apostat per la seva estructuració política; en aquest sentit, Convergents, vol una Europa en què la nació catalana tingui un paper fonamental, i en la qual es respectin els seus drets, la seva història i la seva llengua.

Visca Catalunya! Visca Europa!