Cada any els sindicats ens convoquen a participar en les seves respectives manifestacions, tot recordant a lluita dels treballadors i treballadores de generacions anteriors per aconseguir molts dels drets que actualment gaudeixen les actuals generacions (jornada de 8 hores diàries com a màxim, festius setmanals, vacances, permisos remunerats, formació permanent, protecció de la desocupació, davant la malaltia i la vellesa…), i que en la majoria dels casos no sabem d’on van sorgir. El Consell de Treballadors de Convergents hem participat en aquestes manifestacions i animem sempre a què els nostres militants i simpatitzants hi participin.

L’actual pandèmia del coronavirus ha vingut a demostrar-nos el que ja sabíem, però que ens resistíem a integrar en la nostra forma habitual de pensar: vivim globalitzats en tots els sentits. Dins d’una economia mundial i, quan es produeixi una altra pandèmia, inevitablement serà mundial. Hem de pensar globalment i actuar localment.

El que més ens preocupa ara mateix a CONVERGENTS és la salut i la vida dels nostres conciutadans … els de tot el món. Començant pels més propers, però també pensant en els més llunyans. Cal seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries.

Aquest proper primer de maig del 2020 tots els treballadors i treballadores hauríem d’unir-nos i participar en una gran manifestació mundial en reivindicació de tots els drets adquirits al llarg d’aquests anys, en reconeixement de com van lluitar per ells els nostres avantpassats i per un món millor, més just, i més solidari a partir d’ara.

Però aquesta gran manifestació no ha de ser aquest cop al carrer sinó des de casa. Seria una gran irresponsabilitat reunir gent al carrer. Com ho seria una sortida massiva, aquest cap de setmana, de cotxes cap a les segones residències i zones no urbanes.

Una gran manifestació mundial massiva on-line i una setmana del dia del treball als mitjans de comunicació divulgant els seus orígens, el seu sentit, la seva raó de ser, seria el més adequat en aquests moments.