El president de Convergents,  i exconseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, ha realitzat avui, a Móra d’Ebre, la presentació del projecte polític de Convergents. Gordó ha explicat que Convergents és una formació sobiranista, de centre i d’ordre, en la qual hi caben perfils socialdemòcrates, socialcristians i liberals.

Convergents, que vol aglutinar al seu voltant l’esperit de què representava l’antiga federació de Convergència i Unió, s’erigeix com la força defensora de les famílies, dels petits empresaris i els autònoms, i del territori. L’oferta electoral d’aquesta formació política se centra en les qüestions que, en opinió de Gordó, són capaces de generar consens en la majoria de catalans, com ara el dret a decidir, la llengua catalana o el millor finançament de la Generalitat.

El president de Convergents és un ferm partidari de recuperar l’esperit i la manera de fer política de l’antiga Convergència, per tal de tirar endavant iniciatives que facin avançar el país, les seves empreses i les seves persones. La situació actual del govern de la Generalitat l’ha qualificada de “desgavell” i ha criticat el fet que a Espanya hi ha hagut quatre eleccions des de 2015 i que es trobi sense govern.

Gordó considera necessari redreçar la situació política actual tant al país com a l’Estat, defugint de partidismes i centrant-se en la governança de les institucions. Perquè això sigui possible ha reclamat als dirigents polítics catalans i espanyols altura de mires i anteposar l’interès del país als interessos partidistes.

L’acte l’ha organitzat Convergents Ribera d’Ebre amb l’objectiu d’apropar al territori el debat sobre l’estat de la política actual a Catalunya, les necessitats comarcals de la Ribera d’Ebre i la proposta de país per a reconstruir l’espai Convergent des d’un centre ampli i sobiranista,.

A banda de Gordó, també han intervingut la secretaria general del partit, Teresa Pitarch; el president de la federació de Convergents de les Terres de l’Ebre, Santiago Campos; la representant de Tots i Totes per Móra d’Ebre, Elena Cano, i Eduard March, que ha fet de moderador.