La cap de llista de Convergents per Barcelona i secretària general del partit, Teresa Maria Pitarch, advocada i expresidenta de lInstitut Català de les Dones, acompanyada de la resta de membres de la candidatura i del president de la formació, Germà Gordó, ha donat aquesta nit el tret de sortida de la campanya electoral de les eleccions municipals del pròxim dia 26 amb el lema Guanyem Barcelona, amb lobjectiu de guanyar i recosir la capital catalana.

En el decurs de l’acte d’inici de campanya i enganxada del primer cartell, Pitarch ha subratllat que la formació fundada i presidida per lexconseller de Justícia de la Generalitat, treballarà amb el compromís de contribuir a recuperar la confiança de les dones i homes de Barcelona per recuperar el prestigi de la capital de Catalunya i guanyar-la per recuperar el prestigi perdut”.

En aquest sentit, la cap de llista convergent ha expressat que m‘agradaria “recosir” Barcelona, ara estripada i esquinçada en tants aspectes i poc representativa de què hauria de ser la capital dun país tan important estratègicament, social, econòmica i cultural com és Catalunya, situat privilegiadament a la Mediterrània i al sud dEuropa. Pitarch ha volgut remarcar la voluntat del seu equip de possibilitar i recuperar fins a guanyar aquesta Barcelona d’èxit, que aquest èxit es posi al servei dels barcelonins i barcelonines, posant pel davant el dret a decidir del país i de la seva capital, la seguretat, el civisme, la promoció econòmica, lajut als professionals autònoms i les petites i mitjanes empreses (PIMES), prioritzant també la transformació de la mobilitat per possibilitat la reducció demissions contaminants i ser actors principals de la lluita contra el canvi climàtic, ha explicat la candidata a lAjuntament de Barcelona.

D’altra banda, i en relació a possibles pactes el dia 27 de maig i en la l’endemà de les eleccions municipals, la secretària general de Convergents, en la línia que sempre ha expressat Germà Gordó, es mostra ferma en no alinear-se amb ningú que sigui contrari “a les nostres posicions, que són flexibles i molt dialogants, però sobretot no pactarem amb aquells que tinguin com a prioritat l’aplicació del 155 a Catalunya o que vulguin eliminar l’educació catalana -ni la pública ni la concertada perquè som un partit plenament sobiranista i de centre, i això és innegociable perquè no té cabuda dins els nostres estatuts“.

La llista de Convergents a la capital de Catalunya és una tria de persones amb experiència política en els partits que conformaven l’antiga coalició CiU, fruit dels extingits partits nacionalistes Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), amb altres persones de diferents idearis polítics que coincideixen en el centralisme polític i en el sobiranisme de Convergents