Convergents ha iniciat aquesta nit la campanya de les eleccions municipals a tot Catalunya, en què presenta llistes a 27 municipis entre els quals hi ha Barcelona, Lleida i Tarragona i en que els electors potencials sumen més de dos milions i mig de censats.

Des de Barcelona, la secretària general del partit i candidata a l’alcaldia, Teresa Maria Pitarch, amb la resta de membres de la llista i del president del la formació, Germà Gordó, han iniciat l’enganxada de cartells com ho han fet a Lleida Rous Laveda i a Tarragona Josepa Loos, acompanyats dels membres de les seves respectives candidatures.

En el decurs dels respectius actes, les tres polítiques han subratllat que la formació de centre ampli, i també en nom de la resta dels municipis en què es presenta el partit, “treballarà amb el compromís de contribuir a fer uns
ajuntaments que estiguin al servei de les persones, especialment de les que es troben en moments dificils per haver-se quedat sense feina o que passin per moments delicats en altres vessants, al mateix temps que treballaran perquè els sectors econòmics i empresarials trobin en Convergents un partit aliat i clau en facilitar que les empreses s’estableixin en els seus termes municipals per tal d’incentivar l’economia local i la del país en general, entre molts altres objectius que figuren en el programa electoral de la formació sobiranista.

D’altra banda, i en relació a possibles pactes el dia 27 de maig i en  l’endemà de les eleccions municipals, i tal com ho han remarcat des de la seva fundació la secretària general de Convergents i el president Germà Gordó, els diferents candidats i candidates han coincidit en què “no pactaran ni s’alinearan amb ningú que sigui contrari a les posicions polítiques de Convergents, flexibles i molt dialogants, però que no negociaran amb aquells que tinguin com a prioritat l’aplicació del 155 a Catalunya o que vulguin eliminar l’educació catalana -ni la pública ni la concertada- perquè els estatuts de Convergents diuen clarament que són un partit plenament sobiranista i de centre, i això és innegociable perquè no té cabuda dins la legalitat vigent interna”.

Les llistes de Convergents arreu de Catalunya són una tria feta entre persones sense experiència política -per no haver format mai part de cap partit- o amb experiència política en els partits que conformaven l’antiga coalició CiU, fruit de les extingides formacions nacionalistes Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC), amb altres persones de diferents idearis polítics que coincideixen en el centrisme polític i en el sobiranisme de Convergents.