Pitarch: “Des de Convergents reivindiquem la modificació de la reforma laboral, aturar i revertir la precarització laboral, el salari mínim de la mitjana europea i la fi de la discriminació de les dones a la feina”

El Consell de Treballadors de Convergents reclama “la modificació de la reforma laboral, aturar i revertir la precarització, l’assoliment per tothom d’un salari mínim interprofessional equiparat a la mitjana europea i la fi de la discriminació laboral de les dones”. Ho ha dit la secretària general de Convergents, Teresa Pitarch, que vol posar de manifest en aquest dia Primer de maig, festa dels treballadors a tot el món, les reivindicacions de la formació presidida i fundada per l’exconseller de Justícia Germà Gordó.

El primer de maig és, desde fa molts anys, una jornada festiva, commemorativa i reivindicativa dels treballadors i treballadores de tot el món. I Catalunya, que tradicionalment ha encapçalat els moviments sindicalistes a l’Estat, mai no ha faltat a la cita. Enguany, a més, es commemora el centenari de la jornada laboral de vuit hores; una fita històrica i una de les grans victòries de la classe obrera i del sindicalisme sota el lema 8 hores de treball, 8 hores de lleure i 8 hores de descans. Les principals manifestacions són a Barcelona, però també n’hi haurà a Tarragona, Lleida, Girona, Tortosa i Igualada, entre altres llocs.

Des del Consell de Treballadors de Convergents es convida a totes i tots a participar en les manifestacions convocades en aquest Primer de Maig, en què la secretària general i candidata a l’alcaldia de Barcelona, Teresa Maria Pitarch, el president del Consell de Treballadors, Jordi Sansalvador, i una delegació de militants del partit seran a l’inici de la de CCOO i UGT, a Barcelona, en defensa dels dos pilars socials bàsics: la creació de riquesa i la redistribució d’aquesta amb justícia social en uns actes que s’encetaran les 11,30 hores a la plaça d’Urquinaona i es clouran amb l’acte de la USOC a les 13,00, a la plaça de les Caramelles.