La candidata de Convergents per Barcelona al Congrés, Sílvia Requena, ha afirmat avui al Círculo Ecuestre davant d’un centenar d’empresaris que considerar vàlida “la meitat més un per fer un altre referèndum és retroalimentar el conflicte”.

Durant la presentació del seu programa electoral, la candidata de Convergents ha afegit que “dir que no es farà només  un, de referèndum, si no dos, genera més conflicte, més desencís i moltíssima desorientació”.

Així de contundent i directa s’ha mostrat la candidata per Barcelona al Congrés, qui ha assegurat que “Convergents és aquí per plantejar una línia moderada de fer política, una línia de fer aportacions, sobretot des de la imparcialitat, des de la distància de no haver estat implicats directament en cap dels fronts polítics que avui
s’exhibeixen a Catalunya”.

Requena ha matisat que “Catalunya té dos blocs, un que continua aplicant l’excepcionalitat política per mitjà de l’article 155; i, d’altra banda, qui pensa que la meitat més un substitueix els dos terços”.

“Davant d’aquest context d’indecisió, Convergents defensa una negociació amb l’Estat, per tal d’assegurar el nostre dret a decidir, però res no s’aconsegueix amb un bloqueig de les institucions”, ha conclòs Requena.

Durant la presentació, el periodista Josep Cuní ha recordat les històriques i primeres primàries de la desapareguda Convergència i Unió (CiU) que van enfrontar Requena contra Francesc Homs. Cuní ha afirmat que “amb un 20 per cent dels suports favorables, l’home de confiança de la cúpula [Homs], l’home avalat pels poders fàctics, va agrair a la Sílvia el seu coratge per haver-li sabut plantar cara”.

El dinar-col·loqui presentat pel president del Círculo, Alfons Maristany, ha finalitzat després d’una
ronda de preguntes que els assistents han traslladat a Requena sobre el repte de ser decisius a
Madrid