La campanya de Convergents a les eleccions espanyoles del pròxim 28 d’abril que encapçalen Sílvia Requena, al Congrés, i Remei Gómez, al Senat, s’ha estrenat aquesta nit a la seu nacional del partit, al carrer de Calàbria de Barcelona, davant de més de 100 persones i mitjans de comunicació amb l’eslògan Aportar, Acordar, Governar!

 

Convergents ha donat el tret de sortida de la campanya de les Eleccions Generals del pròxim dia 28 amb la projecció de dos vídeos i la intervenció de les candidates al Congrés i al Senat, Sílvia Requena i Remei Gómez, caps de llista al Congrés i al Senat per la circumscripció de Barcelona, respectivament.

 

Acte seguit, el torn de paraula ha estat per la secretària general de la formació i candidata a l’Ajuntament de Barcelona el pròxim 26 de maig, Teresa Maria Pitarch, i a continuació ho ha fet el president del partit, Germà Gordó, abans que es portés a terme l’enganxada virtual del cartell electoral amb les imatges de les candidates. L’acte s’ha tancat amb l’Himne Nacional de Catalunya, que han cantat tots els presents.

 

La candidata al Congrés dels Diputats, Sílvia Requena, ha iniciat els parlaments agraint la presència dels asistents “cosa que demostra que, amb només un any i mig de vida aquest partit s’està consolidant, i la prova la tenim aquí, amb el local ple de gom a gom”. Requena també ha fet esment a l’eslògan de campanya, Aportar, Acordar i Governar, “com la simbologia del què Convergents anirà a fer al Senat i aconseguir recuperar la Catalunya dels dos terços, i no pas del 50% més un”, i ha fet un símil entre avui i el 1979, any en què es cridava ‘Llibertat, amnistia i Estatut d’Autonomia’ que canvia per ‘Llibertat, amnistia i Constitució catalana’.

 

Per la seva banda, la cap de llista al Senat, Remei Gómez, ha dit que “començo en la política de primera línia i vull aportar la reforma del Senat, perquè sigui una autèntica cambra de representació territorial en què les llengües de l’estat s’hi puguin parlar amb normalitat”, i ha continuat explicant que “cal aixecar ponts perquè, lluny de bloquejar res ni ningú tenim la intenció de parlar amb tothom i d’arribar a acords amb altres formacions democràtiques”.

 

Teresa Maria Pitarch, candidata a l’Ajuntament de Barcelona, s’ha referit al fet que hi hagi tres dones com a caps de les tres llistes en les eleccions del 28A i 26M, i ha fet referència a la seva etapa com a presidenta de l’Institut Català de les Dones, “per la qual cosa, que avui siguem tres dones al capdavant de les llistes, és una gran satisfacció per a mi i la meva sensibilitat en aquest aspecte”, i ha recordat que cap de les tres candidates està en política per guanyar diners “ja que totes tenim la nostra feina i ens guanyem la vida al marge de la política”.

 

El president del partit, Germà Gordó, ha explicat que Convergents, i no pas cap altre, és el partit hereu directe de què va ser CiU; que sense ser un partit feminista defensa el ple dret de les dones a la igualtat amb els homes, i que sense ser un partit d’esquerres, sinó de centre ampli, “defensem la justícia social i per tenir aquesta connotació centrista la podem defensar millor que ningú”. I ha continuat parlant de la plena defensa de la nació catalana sense estridències ni arribar a límits que només perjudiquen, “ja que el problema no el tenim a Catalunya, sinó a 600 km del nostre país, i per això cal negociar”. Gordó ha acabat dient que “hem aconseguit 10.000 signatures amb molt d’esforç, perquè per assolir-les hem hagut de parlar amb 200.000 persones, i això és una tasca molt feixuga”, ha acabat dient el polític convergent.

 

Prèviament, al voltant de les 19.30 hores, la militància de la Federació de Barcelona Ciutat ha aprovat la llista a l’Ajuntament de Barcelona, encapçalada per Teresa Maria Pitarch, i el programa de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.