Convergents, el partit sobiranista i de centre fundat i presidit per l’exconseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó, ha presentat aquest migdia a l’Estartit (Baix Empordà) les llistes de les eleccions generals al Congrés i al Senat per la circumscripció de Girona, encapçalades per Jordi Cordon, exalcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit, i el jurista blanenc Jordi Domènech, respectivament.

 

Jordi Cordon ha explicat que “em presento amb l’objectiu d’aconseguir un diputat per la circumscripció de Girona i comptem amb aquells vots que avui estan orfes d’un sentiment i un ideari polític que es puguin fer seu”, i ha continuat dient que “el nostre partit, fundat tot just fa un any i mig, vol ser el referent del vot sobiranista útil a l’Estat, i per això anem a Madrid”. El candidat convergent ha seguit explicant que “de moment som un partit petit, però tenim l’objectiu de créixer el suficient per a aconseguir grans fites i ser decisius en la governabilitat del país”, i ha assegurat que “volem ser la veu real de les persones de les comarques gironines que ens facin confiança, i també de la resta del territori”. El polític torroellenc ha acabat puntualitzant que “a Convergents tenim clara la mancança d’inversions destinades per Madrid a Catalunya, sobretot a la demarcació de Girona, que afecten les costes, la NII o la línia de tren entre Barcelona i Puigcerdà, entre d’altres”, ha dit.

 

Per la seva banda, el candidat a la cambra baixa Jordi Domènech, s’ha refermat en les declaracions de Cordon i ha afegit que “ des del Senat, si obté la confiança dels gironines i gironins, treballarà dur perquè la pagesia i les iniciatives agrícoles i ramaderes de les comarques gironines creixin i no es vegin encara més minvades per la competència exterior, els pocs ajuts oficials i els preus dels productes a la baixa”. Germà Gordó ha tancat el torn de paraules en què ha destacat la vàlua dels dos candidats i ha reiterat que “ens hem de sentir orgullosos de tenir candidats a Girona que en 48 hores van aconseguir recollir mil signatures per poder presentar llistes”.