La candidata de Convergents a l’Ajuntament de Barcelona, Teresa Maria Pitarch, ha dit avui en un acte a Barcelona davant l’Associació Catalana d’Executius, Directius i d’Empresaris en què ha exposat el programa electoral de la formació sobiranista de centre, que “no es pot entendre l’endarreriment del Corredor Mediterrani ni l’obstrucció dels accessos al Port de Barcelona.

 

Pitarch, que ha explicat quins són els interessos de la direcció convergent de cara a promoure i col·laborar i fer costat al món empresarial del país, ha afegit que “cal dignificar la política perquè hi ha molta gent cansada i desencantada”, i ha reiterat que la Barcelona del futur passa “per crear unes noves bases i que cal posar al capdavant de les institucions persones amb projectes que es puguin portar a la pràctica i que recuperin la il·lusió de la ciutadania”. La candidata a l’Ajuntament de Barcelona també ha assegurat davant l’auditori empresarial i directiu que “Convergents representem un espai polític molt necessari en aquests moments en la totalitat del territori de Catalunya, un espai de centre ampli amb valors tradicionals i majoritaris en la seva capital, Barcelona”.

 

“Defensem el dret a decidir d’una manera clara perquè la inestabilitat política i social és una xacra que ens afecta a totes i tots i comporta sempre una inestabilitat econòmica”, ha dit. “La política no es pot convertir mai en un fre a la creació de riquesa, sinó que sempre ha d’estar al servei de l’economia perquè sense creació de riquesa no avancem com a societat ni com a territori integrant de la Unió Europea”. Pitarch també ha volgut deixar clar que “no es pot permetre que la inseguretat i l’incivisme s’apoderi de les nostres places i carrers”, i ha explicat que “l’alcaldessa Colau ha fet molta publicitat, però els resultats no milloren, i cal que la marca Barcelona sigui altra vegada una marca de prestigi i estigui reconeguda arreu del món, establint xarxes de col·laboració sòcio economiques i culturals amb altres capitals europees i mundials”.

 

“Impulsarem de manera consensuada i en plena col·laboració amb tots els actors implicats, com escoles de negocis, start-ups, i empreses consolidades, una estratègia estructural de ciutat amb els principals actors, que són aquests i molts d’altres. Volem retenir el talent jove a la nostra ciutat. Que en tenim i molt. I la col·laboració publico privada esdevindrà un factor clau de la nostra política”, ha dit la candidata a l’Ajuntament de Barcelona.

 

“És molt important que el Port de Barcelona posi en marxa una oficina tècnica exclusiva als accessos viaris i ferroviaris i gestioni les obres” i ha afirmat que “el dinamisme de la ciutat també es deu al poder d’atracció que tenen les seves universitats i escoles de negoci, amb un indiscutible prestigi a escala mundial”, i ha acabat la seva intervenció davant empresaris i directius assegurant que “des de Convergents, apostarem per establir i consolidar a Barcelona un Silicon Valley del sud d’Europa per empreses del sector tecnològic”, perquè “Barcelona, avui, ja és un referent mundial en aquest sector tot i que també hem de construir una Barcelona humana i al servei de les persones. Una Barcelona que posi tot el seu potencial, tota la seva projecció i dinamisme al servei de la gent”, i ha avançat una iniciativa per posar en pràctica basada en la creació d’un organisme, una oficina, que sigui el canal de comunicació  amb les diferents plataformes i agents del món econòmic i social “per tal d’impulsar propostes de millora pel foment de la competitivitat i la productivitat de les nostres empreses”.