La candidata de Convergents a l’Ajuntament de Barcelona, Teresa Maria Pitarch, expresidenta de l’Institut Català de les Dones, ha pronunciat avui davant d’un centenar de persones la conferència “Una nova centralitat política en la Barcelona del futur”, en un acte que la nova formació política, encapçalada per l’exconseller de Justícia Germà Gordó, ha ofert a simpatitzants i mitjans de comunicació a la seu del Circulo Ecuestre de Barcelona.

A la trobada, presentada per Montserrat Nebrera, advocada i professora de Dret Constitucional de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la candidata a alcaldessa ha defensat els principals objectius de la formació sobiranista -hereva directa de l’ideari i les tesis bàsiques de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC)- de cara a l’immediat futur polític de la capital de Catalunya.

La candidata convergent a l’alcaldia de Barcelona, ha obert el seu parlament explicant que “necessitem estructurar i posar les bases d’una nova centralitat que posi el benestar de les persones en el centre de qualsevol acció política”, perquè Convergents és una força sobiranista que engloba idees de centre ampli i defensa el dret a decidir d’una manera ferma”, ha remarcat. “Som un partit humanista, que centra les seves polítiques en les persones i en el lliure exercici dels drets individuals i col·lectius. Des de Convergents, treballarem de manera incansable perquè els ciutadans puguin decidir el seu futur polític en un referèndum pactat amb el govern central”, ha explicat.

La dirigent política ha defensat lluitar contra la inestabilitat política i econòmica “perquè la inestabilitat política i social és una xacra que ens afecta a totes i tots i comporta sempre una inestabilitat econòmica”, ha dit. “La política no es pot convertir mai en un fre a la creació de riquesa, sinó que sempre ha d’estar al servei de l’economia perquè sense creació de riquesa no avancem com a societat ni com a territori integrant de la Unió Europea”.

Pitarch també ha volgut deixar clar que “no es pot permetre que la inseguretat i l’incivisme s’apoderi de les nostres places i carrers”. I sobre l’actual presidenta del consistori barceloní, ha destacat que “l’alcaldessa Colau ha fet molta publicitat, però els resultats no milloren. Perquè la qüestió no està en publicitar a tort i a dret les hores extres que treballen els agents de la Guàrdia Urbana, sinó treballar de valent perquè Barcelona, ni a curt ni a llarg termini no entri en la deriva de la inseguretat ni de l’incivisme”.

“Com a capital de Catalunya, Barcelona ha d’exercir de motor pel progrés econòmic i social de la resta del país. L’atracció de noves inversions a la capital té un efecte rebot en el conjunt de l’àrea metropolitana i altres punts de Catalunya”, ha dit la candidata convergent afegint que “farem de Barcelona la palanca de creixement de la resta de municipis del país amb projecció a tot el món”.

La candidata convergent ha acabat la seva intervenció afirmant que “hem de construir una Barcelona humana i al servei de les persones. Una Barcelona que posi tot el seu potencial, tota la seva projecció i dinamisme al servei de la gent”, i ha avançat una iniciativa per posar en pràctica basada en la creació d’un organisme, una oficina, que sigui el canal de comunicació amb les diferents plataformes i agents del mon econòmic i social “per tal d’impulsar propostes de millora pel foment de la competitivitat i la productivitat de les nostres empreses”.