Convergents, el partit sobiranista i de centre fundat per l’exconseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó, ha celebrat avui al Parador de Turisme de Lleida el seu Consell Nacional en què s’ha elegit la candidata a les eleccions generals del pròxim dia 28 d’abril.

 

La formació política que presideix l’exconseller, ha abordat com a qüestió principal la línia estratègica a seguir de cara als comicis estatals del mes vinent i dels municipals del pròxim mes de maig, en què la candidata, Teresa Maria Pitarch, intentarà assolir l’alcaldia de la capital catalana.

 

Pitarch, que ha encetat el Consell Nacional, ha explicat com a secretària general que és les línies a seguir per poder arribar a posicionar el partit en la totalitat del territori com una opció vàlida i a tenir en compte per les persones del país que, en aquests moments, no tenen candidats clars ni decidits per votar a les respectives alcaldies i, ara també, a les eleccions generals. I ha posat èmfasi en la centralitat política i sobiranista de la formació convergent de què n’és dirigent.

 

Per la seva banda, Sílvia Requena, l’advocada i política candidata al Congrés dels Diputats, ha demanat a la militància un esforç de darrera hora per aconseguir les 4.500 signatures necessàries per poder-se presentar a aquesta contesa electoral, “ja que si tenim la voluntat de presentar la nostra candidatura a les eleccions espanyoles, no és menys cert que per assolir aquesta fita ens calen aquestes signatures de manera preceptiva”.

 

Requena també ha remarcat la injustícia d’una llei com La Ley Orgánica del Régimen Electoral General (LOREG), que restringeix de manera absoluta els partits que no tenen representació parlamentària presentar-se als comicis sense un nombre molt substancial d’avals que cal aportar a través de les signatures personals de ciutadans amb dret de sufragi en la circumscripció, i ha destacat que, a la circumscripció electoral de Barcelona calen més de 4.500 signatures per poder presentar les candidatures, la qual cosa significa una clara restricció a la llibertat de participació política en els afers públics i generals que afecten tota la ciutadania.

 

La presidenta de Convergents a la capital del Segrià, Meritxell Pardo, ha presentat les persones que formen la candidatura per Lleida excepte el cap de llista, a qui la setmana vinent es donarà llum i es presentarà davant la societat lleidatana i els mitjans de comunicació.

 

Ha tancat el torn de paraules el president del partit, Germà Gordó, que ha fet incís en què “Convergents és el partit que cal al país perquè és una opció de molta gent que en aquests moments està òrfena d’opcions en què canalitzar les seves inquietuds polítiques, per ser sobiranistes però de centre i, sobretot, catalanistes que representin els valors del país pels quals han lluitat durant molts anys”. Gordó ha afegit que “l’endemà de les eleccions aquells que vulguin pactar amb nosaltres sabran que no ens casarem amb ningú que sigui contradictori amb les nostres posicions. Som flexibles i molt dialogants. Ara bé, no pactarem, per posar un exemple entre d’altres qüestions, amb aquells que tinguin com a prioritat l’aplicació del 155 a Catalunya o que vulguin eliminar l’educació catalana concertada”.

 

Finalitzat el Consell Nacional, els dirigents del partit han atès els mitjans de comunicació i seguidament, amb tota la militància que ha assistit a l’acte, han celebrat un dinar de germanor en un emblemàtic indret de Lleida per acabar donant suport a la candidatura de la capital del Segrià al voltant d’una carpa promocional de la formació situada al centre de la ciutat.