El vendrellenc es presenta a les eleccions municipals amb la ferma volutat de ser el pròxim alcalde de la seva localitat natal.

 

Germà Gordó assegura que treballen per una política de grans pactes amb tothom, exclosos aquells partits que vulguin aplicar el 155 al país o derogar l’educació concertada catalana.

 

Un Joan Maria Diu contundent i convençut ha assegurat davant els mitjans de comunicació que “defensarà els interessos dels ciutadans del Vendrell amb una clara convicció d’encapçalar el consistori del Baix Penedès”.

 

Aquest és l’objectiu que es marca el cap de llista de Centrats pel Vendrell, Joan Maria Diu, de Convergents, anunciat a la roda de premsa de presentació oficial de la seva candidatura a les eleccions municipals del pròxim mes de maig duta aquest divendres dia 8 de març al Centre Cívic de Sant Vicenç de Calders. L’alcaldable de Convergents ha expressat aquest desig personal flanquejat per Germà Gordó, president de la formació sobiranista i d’Hèctor Álvarez, màxim responsable de Lliures a la demarcació de Tarragona.

 

“M’estimo el Vendrell, m’agrada treballar pel poble i ser útil al conjunt de la ciutadania”, afegia, abans de remarcar el seu recorregut de dues dècades d’experiència en política municipal, setze dels quals com a regidor de l’Ajuntament del Vendrell amb responsabilitats en les regidories d’Hisenda, Joventut, Governació i Promoció Econòmica, segment de govern en què va idear i crear el Servei d’Ocupació “Eina”. El candidat convergent ha assegurat que “sap què li cal al Vendrell per sortir de l’immobilisme actual i generar noves dinàmiques i il·lusió als vendrellencs”, afegia.

 

Joan Maria Diu defineix la nova formació Centrats pel Vendrell com una coalició per oferir i rebre la col·laboració de tothom, dialogant i nascuda per sumar, i ha encoratjat la població vendrellenca a participar-hi. “Som un partit nou amb arrels molt llunyanes i molta experiència política, i per això  som optimistes. I venim a ocupar amb força i il·lusió el buit d’una formació sobiranista, centrista i catalanista”, afirmava

lamentant que, en aquest sentit, “en els darrers quatre anys no hem estat ben representants per les forces polítiques del consistori ni pels seus lideratges”.

 

Per la seva banda, Germà Gordó ha assegurat de manera molt explícita que Convergents no arriba a les urnes del Vendrell i dels ajuntaments del país en general per aconseguir un o dos regidors, “sinó que ens presentem a les eleccions amb la voluntat de guanyar l’alcaldia. I estem convençuts que l’aconseguirem”. L’exconseller de Justícia de la Generalitat també ha explicat que “Joan Maria Diu us anirà anunciant en els pròxims dies les incorporacions d’entitats i persones en aquest projecte, per tal de fer-lo més reeixit, més potent i amb més possibilitats de victòria”, i ha avançat que la coalició centrista ja té tancades més de vint candidatures a les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès, amb una política de pactes molt clara:

 

“L’endemà de les eleccions aquells que vulguin pactar amb nosaltres sabran que no ens casarem amb ningú que sigui contradictori amb les nostres posicions. Som flexibles i molt dialogants. Ara bé, no pactarem, per posar un exemple entre d’altres qüestions, amb aquells que tinguin com a prioritat l’aplicació del 155 a Catalunya o que vulguin eliminar l’educació catalana concertada”.

 

Pel que fa a la veu de Lliures, Hèctor Álvarez considera l’alcaldable convergent “un excel·lent candidat, amb prestigi i capaç d’escoltar tothom mentre lluita pels interessos dels ciutadans sense diferències de cap mena”, i ha finalitzat posant en relleu que la coalició Centrats comença a crear xarxa i afegeix més gent al projecte sobiranista i de centre cada dia, precisament per ser atractiu pels que busquen i es decanten per un espai polític de centre moderat. “Tots dos partits plegats, junts i ben aliats, som més forts”, ha declarat el representant liberal.