Teresa Pitarch: “En un clima polític i social complicat, quan molta gent està cansada i desencantada amb la política, cal dignificar-la

Penso que una Barcelona millor és possible. Els barcelonins som ambiciosos i no ens resignem a un mal govern com l’actual”

El Consell de Barcelona de CONVERGENTS ha proclamat Teresa Pitarch cap de llista a l’alcaldia de Barcelona. La proclamació s’ha produït després que en el període de primàries una de les dues candidatures presentades es va retirar, convertint a Teresa Pitarch en candidata de facto.

En el seu discurs, Pitarch ha afirmat: “Crec en la gent, en la ciutadania, en els barcelonins i barcelonines que aporten valor a la nostra ciutat, amb el seu coratge i el seu esforç diari. Estic convençuda que les coses es poden canviar. Penso que una Barcelona millor és possible. Els barcelonins som ambiciosos i no ens resignem a un mal govern com l’actual”.

Després de fer una crítica a l’actual govern de la ciutat, ha fet una defensa aferrissada a la necessitat de disposar d’un cos funcionarial il·lusionat i compromès ja que segons ha afirmat “la política és important per a la gestió de la ciutat, però els funcionaris són l’esquelet i les articulacions del govern, i d’ells depèn en gran part el bon o mal funcionament de l’administració.

“En un clima polític i social complicat -ha continuat Pitarch- quan molta gent està cansada i desencantada amb la política cal dignificar-la. Que no ens posin a tots dins el mateix sac. És injust i dolent per la ciutat. Cal posar al capdavant de les institucions gent amb projectes creïbles i factibles que recuperin la il·lusió i l’empenta de la ciutat”.

La Fórmula Pitarch

També ha exposat el que per a ella és la fórmula que Barcelona necessita. Que la capital de Catalunya torni a ser:   

• La ciutat dels drets socials i l’ocupació

• La ciutat de la tolerància i la democràcia

• La ciutat de la família, la cultura i l’educació

• La ciutat de l’emprenedoria, la creativitat i la innovació

Teresa Pitarch, advocada de formació nascuda el 1964, ex presidenta de l’Institut Català de les Dones té en el seu haver un llarga carrera en el món de l’administració i la política catalana, i ja va manifestar molt clarament -la tardor de 2016- l’interès per la política barcelonina quan es  va enfrontar a Mercè Homs, llavors candidata de l’aparell del PDeCAT per la presidència de la Federació de Barcelona, essent molt crítica amb el paper d’oposició que estava llavors realitzant el seu grup municipal.

Avui exerceix el càrrec de Secretària General de CONVERGENTS el nou partit que va fundar juntament amb Germà Gordó i del qual Sílvia Requena -que també s’enfrontà el 2016 al candidat de l’aparell, Quico Homs, per la llista del PDeCAT a les Eleccions Generals- n’és la secretària d’organització.