Convergents ha reunit aquest dissabte el seu Consell Nacional, el primer després del Congrés de gener -en el qual es van aprovat els Estatuts i la ponència ideològica- en un moment en què el partit es troba en plena fase de vertebració i creixement. Ja s’han constituït les 11 federacions territorials que comprenen tot el territori català, s’ha donat llum verda a la Federació exterior i també s’han articulat les primeres àrees de treball, entre elles la sectorial d’Igualtat, la de Salut i la de Medi Ambient.

El partit, que es defineix com a sobiranista i de centre ampli, pretén reunir totes aquelles persones que creuen en la validesa dels valors que van permetre construir una estructura de govern sòlida i eficient, recuperar la sobirania que necessita el país, i convertir-lo en exemple de creixement econòmic, benestar social i integració. Durant el Consell Nacional, que ha tingut lloc al Centre Cívic Joan Oliver-Pere Quart, al districte de Les Corts de Barcelona i ha reunit més de 100 membres, la Secretària general del partit, Teresa Pitarch, ha assegurat que “el Congrés ens va dotar d’estatuts i corpus ideològic. Ara, amb federacions i agrupacions constituïdes, tenim els òrgans interns que ens faltaven per treballar amb garanties i seguir creixent en militància“.

En aquest sentit, el president de Convergents, Germà Gordó, ha assegurat que “hem de vetllar pel creixement i la vertebració interna si volem convertir el nostre partit en la opció de la gran majoria social que és partidària, com nosaltres, del sobiranisme de centre ampli“. Referint-se a la situació política actual, Gordó ha apel·lat a no fer seguidisme de la resta de partits. “Hi ha guerres que no són les nostres. Volem bastir un projecte majoritari, que abraci els dos terços de la població catalana que comparteixen els mateixos objectius immediats: acabar amb el dèficit d’infraestructures i el dèficit fiscal; així com el reconeixement del dret a decidir i del català com a llengua vehicular a l’escola. Que ningú dubti de les nostres voluntats. El nostre camí és possible i factible. Un objectiu compartit avui clarament, també, amb els partits que sovint apareixen com els més abrandats”.

Primera estació: eleccions municipals

Amb la mirada posada a les eleccions municipals de 2019, la Secretària d’organització, Sílvia Requena, ha  afirmat: “som aquí per afavorir nous lideratges municipals amb capacitat de posar-se al capdavant de viles i pobles per eixamplar l’espai polític sobiranista i de centre ampli que, amb la desintegració de CDC, ha quedat orfe”. Convergents presentarà llistes a tot el territori català i a Barcelona com a capital de país.

Elegits els càrrecs interns

Convergents també ha escollit avui la presidenta del seu Consell Nacional, principal òrgan del partit entre congressos: l’arquitecta Elena Turalló, molt vinculada al Districte de Les Corts, que ha destacat la il·lusió per col·laborar a fer “un país més just per a les persones“. Durant el Consell Nacional també s’han elegit els membre de la Comissió de Garanties, tal i com marquen els Estatus aprovats en el Congrés de gener passat.

El partit, que compta avui amb una militància d’àmplia representació territorial, ha reunit en el Consell Nacional els seus representants i ha expressat tant la il·lusió de treball per les llibertats i progrés de Catalunya com el convenciment que els grans objectius només s’aconsegueixen amb perseverança i la coherència necessàries per defensar els valors en què hom creu.