• El nou partit preveu un fort creixement de militants i ja pensa en la municipals de 2019.
  • La Plataforma Nova Convergència es reconverteix en un think tank de reflexió, creació d’ideologia i formació, obert a totes les forces sobiranistes.

Barcelona, 27 de gener. Convergents ha celebrat el Primer Congrés aquest dissabte a Barcelona amb el lema ‘Enllacem amb el futur. Idees, consensos. I avenços’.  El nou partit apareix en el mapa polític català amb la voluntat d’oferir-se com un element vertebrador de la sensibilitat política sobiranista des del centre ampli.

Durant el Congrés s’han aprovat el corpus teòric que ha de bastir el nou partit recollits en dues ponències, una d’ideològica i una d’estatuària. A grans trets, la ponència ideològica defensa el dret de tots els ciutadans de Catalunya a expressar-se lliurement sobre l’equilibri i el contingut de la seva relació amb Espanya, i que el futur sigui el resultat d’un acord polític que garanteixi la cohesió social, la convivència, el progrés econòmic, i el respecte i reconeixement cultural de Catalunya.

També s’han escollit els membres del Comitè Executiu Nacional. Teresa Pitarch n’és la secretària general i Germà Gordó el president. Durant la seva intervenció, Pitarch ha destacat que la voluntat de Convergents és aconseguir un partit majoritari que ocupi l’espai de centralitat i sobiranista que ha quedat orfe. “Només així és possible recuperar els drets i llibertats del poble català. Avui iniciem un acte de normalitat política, un nou camí, debatent i aprovant els fonaments organitzatius i ideològics del partit”, ha afegit. “Convergents vol estendre la mà a persones i institucions que creuen que Catalunya pot tenir un futur millor des de la centralitat, l’ordre i el sobiranisme” ha conclòs.

De la seva banda, el nou president del partit, Germà Gordó, ha avançat la línia de treball del nou partit: “Treballarem per un acord ampli i transversal que pugui ser assumit per la majoria del sobiranisme, sense renunciar a res. L’independentisme ha demostrat que és la força majoritària. Però l’acord només serà possible amb la llibertat de tots els presos polítics i el retorn dels exiliats. Només des de la pau i sense mesquinesa es pot bastir quelcom majoritari”. En aquest primer congrés també n’ha sortit escollit Lluís Carrero com a defensor el militant.

Amb el resultat del primer congrés, amb plantejaments ideològics definits, però sobretot havent creat les estructures de gestió i governança, CONVERGENTS ha fixat la base sobre la qual es proposa assolir un fort creixement i implantació de membres i simpatitzants arreu del territori. I un primer horitzó: les eleccions municipals de juny de 2019.  

Assemblea anual de Nova Convergència

Prèviament ha tingut lloc l’assemblea anual de l’associació Nova Convergència en la qual s’ha repassat la feina feta des de la seva creació, ara fa 5 mesos. Mesos durant els quals s’ha generat opinió, fomentat el debat i creat doctrina. Amb la creació del partit Convergents, ha estat el moment de revisar la missió de la Plataforma que es reconverteix en un “think tank” un laboratori d’idees, amb voluntat de reflexió, creació d’ideologia i formació, i obert a totes les forces sobiranistes: Convergents, PDeCAT, Demòcrates i ERC. La nova executiva de l’associació estarà encapçalada per Jordi Miró que ha expressat que “l’objectiu és que ha recuperar el referent ideològic del catalanisme centrista”.